سامانه رصد اشتغال و کارآفرینی
انتخاب رشته خوب
انتخاب رشته خوب

خلاصه مطلب

هنگامی که به مقطعی می رسید و باید رشته ای، را انتخاب کنید و ادامه تحصیل خود را صرف یاد گیری این رشته بگذارید بسیار مهم است در زیر می توانید چند نکته مهم را در خصوص انتخاب رشته ای خوب را مطالعه و انتخاب بهتری داشته باشید.

ادامه مطلب

در ابتدا باید معیار های انتخاب رشته را بدانیم تا بتوانیم انتخاب خوبی را داشته باشیم و انتخاب خوب خود را بر اساس این معیار ها بسنجیم 

معیارهای انتخاب یک رشته خوب به شرح زیر است :

علاقه 
بی شک علاقه یکی از مهم ترین معیار ها، می تواند برای رشته مورد نظرمان باشد شاید رسیدن به یک رشته مناسب و خوب بسیار دشوار باشد ولی وقتی علاقه ای به تحصیل در آن رشته نداریم بهتر است آن را دنبال نکنیم چون در آینده شغلی شما بسیار تاثیر می گزاردممکن است در مکانی مشغول به کار شویم که با رشته تحصیلیمان مرتبط است و همین امر باعث می شود از شغل خود تنفر پیدا کنیم و موفقیت هایی را که لایقش هستیم نتوانیم به دست بیاوریم.

استعداد ها

استعداد شما خود یک عامل مهم در موفقیت شما می باشد اگر در رشته ای استعداد کافی را دارید بهترین کار، ادامه تحصیل در آن رشته می باشد این موضوع در رشته های فنی بسیار مواثر می باشد چون شما مستقیم با کار در ارتباط هستید.

توان علمی

همانگونه که استعداد نقش مهمی در انتخاب رشته دارد توان علمی شما و میزان مطالعه شما نیز در این امر بسیار حائز اهمیت می باشد زیرا اگر توان علمی شما در رشته ای باشد که علاقه ندارید باز کفه ترازو برابر می شود ولی در این صورت باید رشته ای که از اولویت های دیگر، بیشتر برخودار هستید را دنبال کنید.

آینده شغلی و درآمد شغلی

اصلی ترین معیار را شاید می توانیم به آینده شغلی و درآمد شغلی نصبت دهیم زیرا در آخر تحصیل ما قرار است وارد بازار کار و محیط کار شویم در هر رشته ای بازار کار و آینده شغلی متفاوتی وجود دارد پس بهتری است ابتدا بازار کاره رشته های مختلف را بشناسید و با توان خود مقایسه کنید شاید شما راضی نباشید بعد از چندین سال تحصیل در یک رشته با درآمد پایین مشغول به کار شوید.

در شهر خود می مانید یا به شهر های دیگر هم می روید

موقعیت جغرافیایی ما شاید یک فرصت خوب یا یک فرصت بد باشد ممکن است شما در شهر های بزرگی مانند ( تهران ، مشهد ، شیراز ، اصفهان ، تبریز ...) یا سایر شهر های بزرگ در سراسر دنیا زندگی کنید این خود می تواند دسترسی بسیار گسترده تری به بازار کار ، نصبت به کسی که در شهر کوچکی زندگی می کند داشته باشید. اگر قصد دارد شهر یا محل زندگی خود را برای شغل ایندیتان ترک کنید بهتر از شهری را انتخاب کنید که برای رشته شما بازار کار خوبی  را داشته باشد.

حدود قبولی و آخرین رتبه قبولی رشته ها را بدانید

زیاده رو و متوهم نباشید بر اساس رشته قبولی و آخرین رتبه خود تصمیم بگیرید و زیاد رویایی به رشته ها فکر نکنید هر رشته بازار کار خود را دارد و هر رشته درآمد متفاوتی را دارد دانش ارائه شده در هر رشته نیز متفاوت می باشد پس اولویت های خود را با رتبه خود مقایسه کنید.

تکنیک های انتخاب رشته

  • مشخص کردن هدف و انگیزه برای انتخاب رشته، رمز مهم و اساسی موفقیت در انتخاب رشته است. در این زمینه به شما پیشنهاد می شود انتخاب خود را آگاهانه و از روی چشم و هم چشمی و یا نظر دیگران انجام ندهید زیرا بعد از مدتی انگیزه و انرژی لازم برای ادامه مقصد را نخواهید داشت.
  • توانایی فردی خود را از انتخاب مد نظر بررسی نمایید. برای مثال شما می دانید که در زمینه آزمایشگاهی و پزشکی هیچ علاقه و توانایی ندارید و یا حتی با دیدن خون حال شما بد می شود بنابر این نباید در رشته های مثل آزمایشگاه و یا پزشکی انتخاب رشته کنید. شما می توانید انتخاب های خود را بر اساس توانایی ها و یا حتی سیستم توانایی های بدنی خود انجام دهید.
  • آینده شغلی و بازار کار از اصلی ترین تکنیک های انتخاب رشته است. زیرا هر انسانی برای آینده شغلی خود برنامه ریزی دارد و هدف از تحصیل در بیشتر مواقع داشتن شغل مناسب برای کسب درآمد و زندگی راحت در نظر گرفتن آینده شغلی می تواند در انتخاب رشته موفق به شما کمک کند.
  • اولویت بندی در انتخاب رشته از مهم ترین تکنیک انتخاب رشته می باشد تمام آنچه در 3 تکنیک قبل گفته شد از جمله تکنیک های مهم و موثر در انتخاب رشته می باشد و باید آن ها را به ترتیب اولویت در انتخاب رشته خود لحظ کنید. به این نکته توجه نمایید که اولویت های ابتدایی خود را می توانید انتخاب های خوش بینانه خود قرار دهید در اولویت های بعدی انتخاب هایی را قرار دهید که به صورت واقع بینانه می باشند در اولویت های انتهایی آن دسته از رشته های را انتخاب نمایید که درصد قبولی بسیار زیاد باشد در واقع انتخاب های با اطمینان خود را برای این مرحله نگه دارید.

چگونه یک انتخاب رشته خوب داشته باشیم 

انتخاب رشته آخرین قدم در فرآیند ورود دانش آموزان به دانشگاه است. نتیجه تمام این فرآیند به انتخاب رشته بستگی دارد، به عبارتی یک انتخاب غلط می تواند زحمات چندین ساله داوطلب را به باد دهد. از سوی دیگر انتخاب رشته مناسب به همان اندازه می تواند داوطلب را به رشته های که به آن علاقمند است برساند. و این نهایتا منجر به رضایت شغلی و اشتغال هدفمند و کاهش نرخ بیکاری و افزایش بهروری شغلی در جامعه خواهد شد.
یک رشته خاص به تنهایی نه خوب است نه بد! چرا که اگر کسی که به آن رشته علاقمند است و استعداد ادامه آن را دارد، به مطالعه آن می پردازد نتیجه کار مناسب خواهد بود و عدم علاقه به پر مخاطب ترین رشته ها هم یک نیروی کار آمد در آن رشته تربیت نخواهد کرد.

برای یک انتخاب رشته خوب چه ابزاری لازم است

  1. کارنامه داوطلب
  2. دفترچه راهنمای انتخاب رشته
  3. اطلاعات داوطلب از هر رشته و جایگاه شغلی آن و شهر و دانشگاهی که آن را ارائه میکند
  4. مشاوران تحصیلی

تجربیات خود را از انتخاب رشته با ما به اشتراک بگزارید.

1399/7/20 - 12:53:40
1399/7/20 - 19:12:05
602
کسب و کار و بازار کار
مطلب بعدی
کسب و کار و بازار کار
یک رزومه مناسب
مطلب قبلی
یک رزومه مناسب
نظرات
نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید
@
بیشتر بخوانید
استخدام  کارخانه شیرین عسل
استخدام کارخانه شیرین عسل
استخدام شرکت گسترش فولاد شهریار
استخدام شرکت گسترش فولاد شهریار
کاری
علی جانی بگلو
طراحی
سماء فتحی
انتخاب رشته خوب
انتخاب رشته خوب
کاربرد های سراک
کاربرد های سراک